Характеристики и особености за метални врати

от miro
0 коментара

Метални врати за изработени от два метални листа, с метални профили между тях и с изолация „пчелна пита”, която олекотява крилото. Дебелината на крилата са 5 или 7 см в зависимост от модела, покритието е PVC покритие което е машинно поставено.

Касата е метална – 9 см, покрита с PVC покритие с первази от едната страна. Касата е 10 см нерегулируема и се монтира на щок.

Забележка!!! За хората, които не знаят какво е щоков монтаж – когато се прави монтаж на щок след него има доизмазване от страна на клиента, тъй като касата обхваща 10 см от зида и има первази само от едната страна, по-често первазите остават отвън. Има и щокови каси в размер от 13 см – такива са например моделите от серия Ale Doors.

Ale Doors

Моделите от тази серия са с прахово боядисан метал и ПДЧ плоскости. Касата е нерегулируема и от двете страни има по 3 планки за щоков монтаж.

Заключването е 12 точково – тристранно, има 11 шипа и 1 вътрешна ключалка с 1 шип. Някои модели са с UV покритие – тези модели могат да бъдат поставени на помещения, които имат допир до външни атмосферни влияния. Такива моделите са: Модел 539 и Модел 516. Mоделите Т777 и Т712 също са с такова покритие и са изцяло метални, разликата при тях е, че са с регулируема каса, обхващаща до 34 см зид. Има и възможност и за зид до 50 см, такива се водят поръчкови модели.

серия Уют

Заключването е тристранно – 10, 12 или 15 точково. Метални шипове, които влизат в касата горе-долу и встрани, като има и вътрешна ключалка с един шип. Някои входни врати в зависимост от модела могат да бъдат снабдени с една или две ключалки.

Като например:

  • Модел 018-7 – с дебелина на крилото 7 см. Габаритни размери 90/197;
  • Модел 602 – с дебелина на крилото 7 см. Габаритни размери 90/197;
  • Модел 888 – ако Ви трябва по–добра сигурност, то това е този модел с две системи за заключване и 7 см крило;
  • Модел 014-5Y от серия Комфорт – визията му придава леко автентичен вид с лека препратка към старинното;

Имат фабрично поставено уплътнение по дължина на касата, за допълнително по–добра изолация. Входните врати изискват масивно и стабилно заключване. Сигурността и здравината идва от подходящия избор на аксесоари за Вашата входна врата. Всяка метална врата може да бъде поставена с обратен монтаж, по желание на клиента, посоките могат да бъдат лява/навътре или лява/навън, както и дясна/навътре и дясна/навън. Определянето на посоката е от външната страна на помещението и от страната на пантите. Обратните монтажи в повечето случаи се правят в зависимост от това клиентът от коя страна би искал да му бъдат первазите, както малко по-горе е описано, че первазите остават от външната страна, а доизмазването отвътре.

0 коментара
0

Може още да харесате

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.