Входна метална врата – реставрация или смяна?

от miro
0 коментара

Входната врата трябва да имат две важни характеристики:

• Да гарантират безопасността на жилището;
• Да задържат топлина и да звукоизолира.

Стоманената врата е добра алтернатива. Те се различават по устройството, изолацията и дебелината на стоманата. Но има едно отрицателно свойство – загубата на топлина. Ако сградата на апартамента е голяма, тогава този аспект може да не е много забележим. В жилище тип вила, кондензът и заледяването със значителен спад на температурата ще послужат като индикатор за проблема.

Входната врата може да е изработена от масивна дървесина или MDF плоскости, като е добре за термичната защита, но не са устойчиви на счупване. Поради тази причина по-добра функционалност имат металните врати. Вратите изработени от стоманени листове, са издръжливи имат дълъг експлоатационен живот, но с времето покритието се поврежда.

Подмяна или ремонт?

Когато крилото е тънко, то тогава по-добре не рециклирайте и подменете с нова врата. Ако основата на вратата е изкривена и тя сега не пасва плътно върху касата или не се затваря добре – също заменете.

Но ако функционалността на вратата остава същата, а външният вид не, тогава си струва да опитате да я подобрите. Тя може да бъде възстановена по различни методи, но най-разпространеният е MDF плоскостите.

MDF плоскости – плюсове

MDF панелът е плоча от пресовани дървесни частици със средна плътност. Материалът позволява да го фрезовате по Ваш избор. Подобна облицовка освен външна привлекателност има звукоизолация и топлоизолация.

Характеристики на MDF плоскостите:

• Има изолационни качества;
• По-добра звукоизолация;
• няма нужда да демонтирате вратата;
• разнообразие от цветове и дизайн;
• подходящ за различни размери на вратата;
• устойчивост на механични влияния;
• сравнително ниски цени.

MDF плоскости – минуси

Те правят облицовка за определена врата според размерите ѝ и това отнема време за изработката им. Монтирането на облицовката от MDF изисква подготовката на крилото. Методите за закрепване също са различни, затова по-добре се обърнете към професионалист.

0 коментара
0

Може още да харесате

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.