Имаме ли нужда от втора входна врата?

от ivan
0 коментара

Изборът за поставяне на втора входна врата е масово желание от страна на клиентите. Причина за това е по-добрата изолация, която осигурява поставянето й, което, разбира се, води до задържане на топлината в жилището. Друга причина е от гледна точка на сигурност, нагласата на човек е, че когато вратите са две, то е по-защитено и това всъщност е така. И не на последно място, този вариант е най-масов при панелни жилища, където, за да бъде сложена врата с цяла каса е необходимо да се кърти и премахне металната лята каса в панела, което стряска някои клиенти и ги отказва от предприемането на тази стъпка. Именно за това, вариантът с втора врата е най-удобен за тях.

Втора входна врата?

Всъщност първото, което виждат Вашите гости е входната Ви врата. Ако старата се е деформирала, увиснала и не е в добър вид, то тя не изпълнява напълно предназначението си и това е причина да вземете мерки – да смените входната с нова, сигурна и блиндирана врата или ако бюджетът Ви не го позволява да монтирате втора входна.

Както вече споменахме, това е допълнителна изолация откъм топлина, но и не само, втората входна и шумоизолира. Вратите, които се предлагат на пазара в момента са с добър изолационен пълнеж, което в комбинация със старата Ви врата е добра гаранция за това, че топлината от дома Ви няма да избяга и съответно това ще се отрази и на разхода Ви за отопление. Относно шумоизолацията е също водещо решение, тъй като в повечето кооперации и най-вече панелни блокове това е от голямо значение. Важно условие е втората врата, която ще изберете да бъде с поне две заключвания, това ще затрудни допълнително злонамерниците, ще вдигне повече шум и ще забави процеса, което е само и единствено във Ваша полза. Като допълнително подсигуряване, може да помислите за алармена система, която ще сигнализира още на първата врата. Не на последно място, разбира се, бихме добавили и естетическата част, която внася в дома новата врата.

Предимства и недостатъци

Както всяко нещо и този модел си има, както предимствата, така и някои недостатъци. Такива, например, е фактът, че двете врати трябва задължително да бъдат с различни посоки на отваряне, за което е необходимо повече пространство, което не винаги е възможно, особено ако трябва да се отваря навън. Друга причина, която е от особено значение, е разстоянието между касите на двете врати, то трябва да бъде достатъчно широко за монтирането на две каси, като в противен случай ще се наложи удебеляване на зида.

От наша страна, бихме Ви посъветвали да заложите на по-скъпа, но висококачествена врата, с която да решите проблемите си. Хубаво е добре да обмислим тази крачка, тъй като входната врата се сменя рядко и е значителна инвестиция.

0 коментара
0

Може още да харесате

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.