Видове входни врати

от miro
0 коментара

Входната врата определено е важна за всяко едно жилище. Изборът й никак не е за пренебрегване. В момента на пазара се предлага много голямо разнообразие на врати. Ако прочетете статията докрай ще откриете някои от моделите входни врати, които съществуват.

Според материала, от който са изработени входните врати, могат да бъдат:

1. Врати изработени от масив – това са врати изработени от естествен материал, които са доста трудни за обработка. Те обаче са с уникален дизайн и не трябва да се притеснявате, че някой друг Ваш познат, приятел или близък ще има същата врата. Това естествено се отразява и на цената им, тези модели са доста по-скъпи от масово срещаните. Този тип врати обаче не са подходящи за къща, ако ще бъдат изложени на метеорологични влияния.

2. Врати изработени от ПДЧ или МДФ – това са врати, които са предназначени предимно за входни врати на апартаменти и офиси в сграда. Те са масово разпространени, заради това, че могат да имат различни дизайни, цветове и характеристики. Цените им могат да варират страшно много в зависимост от характеристиката на крилото и касата. Повечето модели имат една или две заключващи системи, резе, пасивни шипове. Това, което ги прави универсални, са металните им каси, които са регулируеми.

3. Метални входни врати – тук вече вратите са изградени от различен по дебелина метален лист – от 0,8 мм до 1,5 мм. Според модела и производителя пълнежът може да бъде или минерална вата или дървесни частици тип „пчелна пита”. Покритието може да бъде от машинно пренесено, топло поставено PVC фолио или праховобоядисано. Тук вече има модели, които са с UV защита и се препоръчват, ако врата ще е изложена на атмосферни влияния. Обковът при тези модели също е направен, за да издържа на всякакви капризи на времето.

След като вече познавате моделите входни врати, които се предлагат може да съпоставите характеристиките им и да изберете най-подходящата за Вас.

0 коментара
1

Може още да харесате

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.