Да запазим ли интериорната врата, като втора входна?

от miro
0 коментара

Не може да не Ви се е налагало или да не сте виждали как на панелните жилища много често има по 2 броя врати – една метална и една интериорна. А замисляли ли сте се защо е така? Това никак не е случайно, в статията ще Ви покажем плюсовете и минусите на това да има 2 врати.

При строителството на тези жилища за входна врата се поставя метална, което се заварява за лятата метална каса. И след това се налага хората да си поставят още една врата – в повечето случаи интериорна, за да могат да изолират по-добре дома си.

Как да гарантираме по-добра изолация?

След поставянето на втора врата, си гарантирате малко по-добра топло и шумоизолация. Но това може да бъде много досадно. Представете си след обикаляне по магазините и с пълни ръце с покупки да трябва да отключвате не една, а две врати. Определено това може да изнерви дори един много спокоен човек.

Ако решите обаче да смените само металната си врата, на пазара се предлагат предимно два типа врати – метални китайски и блиндирани турски. Ето плюсовете и минусите при двата типа врати.

Метални врати

• Определено са по-бюджетни. И не само те са по-подходящи, ако решите да запазите интериорната си врата. Тяхната каса е само 10 см, и ще остане достатъчно място за поставянето на втора интериорна врата. Ако решите обаче да подмените и двете си врати, това ще Ви излезе колкото да заплатите за по-скъпа врата.

Блиндирани врати

• Цените им са малко по-високи от тези на металните, но определено си заслужава. Освен, че крилата им са малко по-дебели между 7 и 9 см, имат пълнеж от полистирен и минерална врата, които са с доста по-висок клас на топло и шумоизолация. По този начин отпада и нуждата да имаме две входни врати.

Е виждате, че имате няколко варианта, който и от двата да изберете, няма да сгрешите. Важното е да се чувствате добре и всичко да бъде съобразено с бюджета Ви.

0 коментара
1

Може още да харесате

Оставете коментар

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.